30/10 tisdag

LYCKA!
det är nu fritt fram att bära och lyfta vad jag vill med armen. vilket innebär att jag kan börja jobba igen. ska bli sjukt skönt att slippa sitta hemma själv om dagarna. mitt konto gillar också iden av att gå tillbaka till jobbet.

armen är inte som innan skadan, men den är så pass bra att jag inte märker av att jag har gjort illa mig HELA tiden. den är såklart svagare och ibland gör den ont, oftas av överansträngning. men tror de kommer att gå mycket fortare när jag kommer tillbaka till jobbet, de blir lite som extra träning.

men bara för att jag är "frisk förklarad" så slipper jag inte undan träningen då allt inte riktigt är ok än. "du har haft tur" var vad doktorn sa. det var "bara" artären som gick sönder. allt annat ser ut att vara helt. man tackar! med tanke på hur mycket som kunde ha gått fel med den här skadan är jag evigt tacksam att allt har gått så bra! jag menar, armen sitter kvar, handen och fingrarna funkar även då tummen verkar ta lite längre tid på sig. så kommer den bli återställd. jag har ett stort fult jävla ärr tvärs över hela underarmen, men de kan jag leva med. just nu känns de jobbigt och jag försöker dölja de hela tiden. men med tiden så bleknar de och tillslut så kommer man inte tänka på de. de kommer likförbannat sitta där hela mitt liv nu. ett ärr från 30 stygn försvinner bara inte, hur mycket man än vill.


28/10 söndag

de är dags för sööööndaaagsmyyys! har precis tryckt pizza med lillen, och nu ligger vi i varsin soffa och inväntar solsidan. precis som en söndag ska vara!

och va rätt jag hade om gårdagen då. toppen kväll! första gången på länge styrdes de upp en riktig förfest och sedan kilade vi vidare ner på allstar. och nu mina vänner är de fan vinter ute. har kanske 300 meter hem från krogen, men på den korta biten höll jag på att frysa fast i backen. ussscha, ge mig sommaren tillbaka. eller en liten resa kanske? ;) 

27/10 Lördag

så äntligen helg och jag får tillbaka mina vänner som har slitit på jobbet ännu en vecka medans jag gått hemma och haft tråkigt.

blev en runda till owes idag och som vanligt när man vill handla nå så hittar man ingenting, typiskt. blev middag på mingel och nu sitter jag bara och inväntar brudarna för att sedan ta fram flaskan! känner på mig att de kommer bli en bra kväll ikväll :) puss.


26/10

Har vart hos mormor hela dagen och försökt få ihop en del av min kostym till halloween och måste säga att vi fick till de rätt bra ändå :)

Ikväll blir de det bio, paranormal activity 4. Mörkrädd som man är kan man väl inte sova inatt!


25/10 torsdag.

lön i vanlig ordning och för nån minut får man ju känna sig lite rik. så började dagen med att åka till rusta med farfar. fick med mig en mikro och lite småsaker hem därifrån. eftermiddagen spenderade jag med mormor, började spåna lite på min halloween outfit som JAG ska sy! haha. får se hur de slutar, förmodligen med att mormor får göra om allt!

ikväll har de vart shoppingkväll på stan också, så kilade ner med tjejerna och fyndade lite, två tröjor och en halsduk blev det! tog en fika och sedan gick vi upp till mig för en omgång plump. som jag för den delen förlorade på ..

sitter bara och väntar på att de ska bli dags att skölja ur hårfärgen nu, så kan man sova sen. imorgon ska vi se hur bra vänner jag och symaskinen egentligen är !

Tisdag 23/10

Var till mamma idag och firade lillasyster som fyller 16 idag. Gud 16, när jag var 16 var ju jag typ vuxen och hon är ju fortfarande liten? blev middag och fika. Innan jag fortsatte kvällen med en till fika och lite Hollywoodfruar med lillen. Mina hjärtetroll var hos mamma också!

Lova 4år:
'Du har gjort illa armen så du fick sova på sjukhus.

' ja de har jag..

' de var för att du klättrade på staket så de skulle gå fortare.

'Ja, de gjorde jag. Så de ska man inte göra, för då kan man göra illa sig.

' ja, jag klättrade en gång hos farfar, men inte så högt och sen klättra jag ner så jag inte skulle ramla .

' va bra!

 

 

'ska du hälsa på din mamma imorgon?

'nej de tror jag inte.

'jo, så kan du komma och hälsa på oss också?

'inte morgon, men en annan dag, jag har saknat er, har du sakna mig?

'ja, så då kan du kanske komma och hälsa på morgon då.

kääärlek!


Söndag 21/10

Så var även denna helg över och till veckan återgår jag till att roa mig själv igen..

Men detta är nog den bästa söndagen på länge. Sitter och lyssnar på Whitney Houston på högsta volym och känner mig allmänt pigg och fräsch!

Våran lördagskväll bestod av film och lördagsgodis med barnen och när dom somnat spelade vi kort och satt uppe och prata halva natten.


Helg!

Håller oss till skogs denna helg. Skönt! Födelsedags firande ikväll och barnvakt imorgon :)


19/10

Saker och ting reder upp sig sakta men säkert. Jag mår bättre nu.

Var bl.a. På hockey igår, stämning. Också en bärs på de! Trevlig kväll, göra nått annorlunda ibland behövs de med. Inte för att jag är nå stort hockeyfans men som sagt de var trevligt!

Idag var jag på återbesök hos arbetsterapeuten och framsteg har jag gjort också! Bara den där rackans tummen vi koncentrera oss på nu. "En ev. nervskada" men hoppas att jag slipper op. Orkar inte börja om från ruta ett. Har fått nån silikon platta som jag ska sova med över ärret, tydligen ska den mjuka upp ärret och huden runt om. För tillfället känns de som om kirurgen la dit en sten innan han sydde ihop mig, och så vill vi ju inte ha de! Hoppas den funkar. Aja jag jobbar på med mina övningar för om två veckor är de upp till bevis när jag ska till handkirurgen på återbesök. Då bestäms de, op eller inte!?

Helgen tillbringar jag till skogs då jag och fidan ska vara lite barnvakt.


16/10

tankar hit och hit hela tiden. glömmer bort saker, glömmer tydligen mer än vad jag kommer ihåg att jag glömt. kanske ska sluta planera saker..

bra jobbat amanda, bra jobbat!

söndag 14/10

så har verkligheten slagit till. ingenting är som förr och de kommer nog ta ett tag innan allt känns som "vanligt" igen. några läkarbesök och en begravning väntar. jag hatar att vänta, att inte veta.

de har tagit hårdare på mig än jag trott att de skulle göra. jag har så mycket att få ur mig, men i den kommande stunden verkar de oviktigt för en annan människa att lyssna på, samtidigt som jag i dåläget saknar ord? jag förstår mig inte själv på mina känslor, så hur kan nån annan?

orden "tänk om" med olika påföljder cirkulerar för ofta..

13/10 lördag.

igår firade vi lillen och sedan gled vi ner på allstar för lite björn rosenström! kvällen var väl mer eller mindra kaosartad hela tiden. brandalarmet gick efter att vi hade slagit oss ner med vår första drink. några gick ut andra inte "men åå de brinner säker inte ialafall" men alltså hur dum är man när man är full? om brandalarmet går så går man väl ut? men nää, man fick ju inte ta med sig drinken ut så vi stannade kvar inne ist, vi hade ju faktiskt precis köpt den. haha dumma brudar 3000. ajaj kvällen rullar på bra och vi har skoj. mindre skoj blev de när de var dags att gå hem. lillen skriker att jag ska ge henne min lapp för jackan, så jag gör de. och ut kommer hon utan min jacka och lappen är borta? haha. så där står jag som ett mongo utan hemma nycklar och i kortärmat. tvingar sandra från jobbet att följa med mig upp och försöka få ut den ändå, men de går ju såklart inte. terrar folk från telefonen men ingen svarar.. så med bestämda steg börjar jag gå mot mormor för att hämta min extranyckel. väl hemkommen slänger jag mig i säng.

vaknar imorse av telefonterror. haha inte bara jag som tappade bort saker och ting igår. virre stog själv utan nycklar hon också, jossa fick besöka hälsocentralen och sjukhuset för att hon på kvällen ramlade i trappan på allstar, lillen snodde sofies krycka och söp bort den, sen ramlade hon när hon kom hem och dunka i kinden så den är blå och uppsvullen. haha jaa ni gott folk igår var de fest!

men nu skiter vi i de för ikväll ska anna firas! på återseende, hoppas på en lugnare kväll ikväll :)

10/10 onsdag

Fixat alla papper som ska skickas in lite här och där idag så nu slipper man gå runt och tänka på de också. Efter de blev de lite snabbhandling med pappa och farfar innan sofie kom hit. käkade middag och ställde till med bakning, snickerskaka! Var ju inte igår man käkade de. Nu ligger vi nerbäddade och ska sova. Upp med tuppen imorgon! Godnatt.


9/10 tisdag

Ligger i matkoma efter en braklunch med fidan. Taccos, lökringar och bubbelvatten. Trevligt tycker jag att hon hade ett läkarbesök idag och inte gick till skolan, fick man sig lite sällskap. För övrigt är de rätt ensamt att vara sjukskriven.

Sjukgymnastiken börjar ta sig och ärret läker på!


stanna upp, tänk och känn. men inte idag, senare, en annan dag.

Mycket har hänt i mitt liv den senaste tiden.. och jag vet inte hur jag ska hinna ta i tur med känslor & tankar när livet fortsätter med dunder steg. när finns de tid att stanna upp, tänka och känna?
 
En nära familjemedlem har gått bort. jag har och kommer alltid att älska min morbror. de känns jävligt konstigt att han aldrig mer kommer att sitta hos mormor och fika när man kommer dit. eller att han aldrig mer kommer att slita upp dörren hos mamma och ropa " HALLÅ" innan man ens har hunnit reagera på att de ringde på dörren. han var klok, stark och överlevde de mesta. jag hoppas du har funnit ro nu och att du och Henric är återförenade.
 
 
jag har en arm som sitter där den ska, men inte fungerar som den borde. med träning ska den funka, snart. psykisk påfrestande träning. jag vet ju hur man gör, men de går inte. de gör ont, mer eller mindre hela tiden. ibland glömer jag bort, försöker och misslyckas. varför skulle de hända just mig? vad skulle jag upp där och göra? varför höll jag inte fram armarna mer när jag hoppade? varför gick jag bara inte runt? VARFÖR!?!? 
 
allt är bara förmycket just nu och jag vet inte hur länge jag står mig. hur länge orkar jag vara stark nog för den här vinden att blåsa över?
 
alla frågar, hur mår du, hur går de osv. jag mår alltid bra. på ytan mår jag alltid bra.
 
 

Tisdag 2/10

Fick komma upp på ortopeden igår äntligen! Skenan åkte av och stygnen bort. Så nu återstår bara träningen innan jag förhoppningsvis blir helt återställd. De är helt sjuk hur stel man hinner bli på två veckor. Har fått massa övningar som ska göras 6-7 ggr om dagen. Och redan efter en dag bara är fingrarna mycket bättre. Tummen som jag inte har kunnat böjt har börjat kommit igång också! Efter bara en dag!
Handleden och armbågen är de som är värst. Där kommer de nog ta tid. Allt kommer ta tid, jag vet de. Men små framsteg som att kunna vicka lite på tumspetsen får en än att hoppas lite ialla fall.


RSS 2.0